Reisgids naar Barbados, Caraïben

Wanneer ga je naar Barbados?
Barbados kent twee seizoenen: het regenseizoen en het droge seizoen. Het regenseizoen duurt van mei tot november. Het weer is heet, maar er zijn korte plekken met zware regen. De drukste tijd is van december tot april. De tarieven zijn op dit moment iets hoger en in sommige hotels moet u mogelijk een soort maaltijdplan kopen, wat in het laagseizoen meestal niet nodig is.

Half januari is het Barbados Jazz Festival een evenement van een week vol met optredens van internationale artiesten, jazzlegendes en lokaal talent.

In februari wordt het Holetown-festival van een week gehouden op het beursterrein om de datum in 1627 te herdenken toen de eerste Europese kolonisten in Barbados aankwamen.

Zich verplaatsen in Barbados

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer omvat bussen en minibussen die direct beschikbaar zijn. Het tarief is $ 1,50 en het is het beste om het exacte geld bij de hand te hebben.

De door de overheid beheerde bussen van de Transport Board zijn de grootste op de weg – blauw met gele strepen en kentekenplaten met het voorvoegsel ‘BM’.

Particuliere minibusjes zijn geel met blauwe strepen en kentekenplaten hebben ‘B’ voorvoegsels.

Particuliere Route Taxi’s zijn wit met bordeauxrode strepen en kentekenplaten met het voorvoegsel ‘ZR’.

Bushaltes die in twee categorieën vallen, zijn gemarkeerd: (1) ‘Naar stad’, wat betekent dat het einde van de route in Bridgetown zal zijn en (2) ‘Buiten de stad’, wat betekent dat de bus wegrijdt van Bridgetwon en de rit zal voltooien route voordat u terugkeert naar de stad.

Moet weten
Als u belastingvrije sigaretten koopt, wordt u belast bij aankomst in Barbados. Elke doos van 200 zal $ 10,10 belastingvrije belasting, $ 37,60 accijnzen plus en milieubelasting van 3% en nog eens 15% btw aantrekken.

Waarschuwing
Narcotica worden veel gerookt op het eiland, maar houd er rekening mee dat alle drugs, inclusief cannabis, illegaal zijn. Straffen voor bezit kunnen oplopen tot 20 jaar. Dus hoewel je op straat en op het strand cannabis krijgt aangeboden, accepteer je het op eigen risico.

Published
Categorized as REIZEN

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *