Engelse kustplaatsen

De vakantie aan zee is altijd een intrinsiek onderdeel geweest van de Britse cultuur; een emmer en schop erfgoed dat meerdere generaties omvat. En dus hebben we een verzameling fantastische Engelse stranden samengesteld, waaronder een paar waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Ze zijn allemaal open voor het publiek en nergens zonder haai of kwal.

Toch hebben ze allemaal een aparte persoonlijkheid, van de trendy Brighton-sfeer, de felle lichten van Blackpool, de rustige charme van Aldeburgh en de kustschoonheid van het Isle of Wight. Welke kies jij?

Aldeburgh, Suffolk

Aldeburgh is een charmante, traditionele, ongerepte badplaats met een zand- en kiezelstrand. Er is een traditioneel bootmeer voor modeljachten, een lokaal museum en een historische 16e-eeuwse pleisterplaats. De vissers trekken nog steeds hun boten de kust op en verkopen vis van het strand. Sommigen zeggen dat de fish and chips hier het beste is dat je aan de oostkust kunt krijgen.

Blackpool, Lancashire

Met mijlen van prachtige stranden gecombineerd met de spanning en sensatie van het pretpark Pleasure Beach heeft Blackpool het allemaal. Het is een stad vol primeurs: het enige strand in Groot-Brittanniƫ met drie pieren langs de Golden Mile, snellere achtbanen, grotere clubs, zelfs de grootste spiegelbol ter wereld, evenals shows van wereldklasse, kosmopolitische restaurants, een bruisend nachtleven, een actieve sportscene en een adembenemend mooi landschap voor de deur.

Brighton & Hove, Sussex

Deze bruisende stad aan de zuidkust, op slechts 49 minuten van het centrum van Londen, is modieus, funky en heeft zoveel stijl dat je de kust kunt vergeven vanwege het kiezelstrand. En velen doen zoals op een zonnige dag vol met zonaanbidders en ligstoelen. De beroemde pier is de thuisbasis van een kermis, snoepwinkels en schilderachtige theesalons.

Cromer, Norfolk

Cromer met zijn rotspoelen en kilometers aan gedeeltelijk zand en gedeeltelijk kiezelstrand, ligt op een sleutelpositie aan de kust van Norfolk. Wanneer de Noordzee hoog vaart, is het de vuurtoren van Cromer die een leidende straal uitsteekt en zijn beroemde reddingsboot die klaar staat om eventuele noodoproepen te beantwoorden. U kunt een bezoek aan de reddingsboot combineren met een show door naar de Pier en het Pavilion Theatre te gaan.

Isle of Wight

Het eiland, gelegen op 6,5 km uit de kust van Hampshire, was de favoriete locatie aan zee van vele vooraanstaande Victorianen, waaronder Charles Dickens, Lewis Carroll, J M W Turner, Henry VIII en Queen Victoria.

Published
Categorized as REIZEN

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *