Stedentrips in Tunis

Denk aan een stedentrip en je denkt aan Parijs, Praag of Rome. Richt uw kompas verder naar het zuiden en de Tunesische hoofdstad Tunis komt scherp in beeld. Een kans om te flirten met het Afrikaanse continent is slechts 2,5 uur vliegen vanuit het VK, maar lijkt een wereld verwijderd van het traditionele Europese aanbod en nog steeds binnen handbereik van Italiƫ. De locatie van het land was een focus voor beschavingen die hun onuitwisbare stempel hebben gedrukt op een land dat bezaaid is met overblijfselen uit vervlogen tijden. Een overlapping van culturen, religies en geschiedenis maakt Tunis zeker een bezoek waard.

Tunis heeft een herkenbaar mediterraan karakter, maar is toch verbonden door een islamitische draad en een Noord-Afrikaans klimaat met een verleidelijke charme en mystiek. Een eeuw Franse koloniale overheersing heeft binnen dit deel van Noord-Afrika een aantrekkelijke mix gecreƫerd.

Kronkelend langs Avenue de France, met zijn met bomen omzoomde boulevard en terrasjes met uitzicht op de art deco-gevel van Theatre Municipal, zou men kunnen denken dat ze in Zuid-Frankrijk waren. Tunesische mannen met hun rode Chechiya-petten, een donkere bril en het roken van naar fruit geurende tabak uit hun waterpijpen herinneren je er al snel aan dat iemand in Noord-Afrika is aangekomen.

Published
Categorized as REIZEN

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *