Skeabost Hotel, Isle of Skye, Schotland

Verwacht niet veel wegwijzers naar het Skeabost Country House Hotel wanneer u de hoofdweg afslaat net buiten de hoofdstad van het eiland, Portree. Mogelijk waren er ooit een paar borden, maar tegenwoordig is de route vrijwel ongemarkeerd.

Maar als je doorgaat (en doorgaat) langs de onverharde oprit in de schaduw van prachtige oude bomen aan de ene kant en de trage rivier Skeabost aan de andere kant, kom je uiteindelijk bij het hotel dat een indrukwekkende positie heeft met uitzicht op de prachtig genaamde Loch Snizort.

Op de dag dat we aankomen, is het Loch perfect stil en lijkt het uit te strekken tot aan de horizon. Het is ontwapenend mooi in de late namiddagzon en het uitzicht vanuit de Loch-gerichte slaapkamers moet heerlijk zijn (die van ons, vanuit de grote suite aan de voorkant van het huis, kijkt uit op de goed onderhouden tuinen en de parkeerplaats – die is niet zo erg als het klinkt, omdat het terrein ernaast zo aangenaam is).

Het inchecken wordt uitgevoerd door een charmante jongeman die ons hartelijk verwelkomt en uitlegt waar alles is. Een ander personeelslid komt langs en begroet ons met een vrolijke groet.

Het voelt echt alsof we bij iemand thuis aankomen (hoewel niet veel huizen een nogal prachtige en prachtig versleten bank kunnen claimen zoals die bij de receptie. Ik leerde later dat hij, vele jaren eerder, toebehoorde aan een senior lid van het Derde Rijk, en het verloor bijna net zo snel zijn aantrekkingskracht als ik eruit sprong).

Er zijn slechts 14 kamers in Skeabost, sommige – zoals de onze, de MacDonald – zijn ingericht in de traditionele chintzy-stijl van het landhuis – evenals een handvol in de moderne boxy-toevoeging aan de achterkant met uitzicht op de 9-holes golfbaan en het Loch.

Een wandeling van 10 minuten – die soms enigszins modderig en modderig kan zijn (onthoud dus dat het afstotend is, behulpzaam verkrijgbaar bij de receptie) leidt naar een gammele brug waar kleinere of oudere mensen mogelijk hulp bij nodig hebben) naar het eiland. En dan ben je echt alleen met de geesten uit het verleden. Maar in plaats van je spookachtig te voelen, heb je gewoon het gevoel in de aanwezigheid te zijn van een aantal zeer oude zielen – en een paar stenen steenmannetjes.

Published
Categorized as REIZEN

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *