Was je nieuwe kleren voordat je ze draagt

Krimp. Vervagen. Tijdgebrek. Er zijn in de wereld te veel redenen om af te zien van het wassen van onze nieuw gekochte kleding, en te weinig (zichtbare) redenen om dat ook daadwerkelijk te doen.

Als je de praktijk echter altijd hebt afgewezen omdat je kleding toch in de was terechtkomt nadat je ze toch hebt gedragen, wil je dat misschien nu heroverwegen.

Hier zijn vijf redenen om de nieuwe kleding die je uit het rek hebt gegooid in de wasmachine te gooien voordat je ze opschuift.

Nieuwe kleding kan vaak agressieve chemicaliën bevatten

Schadelijke chemicaliën en kleuren zoals formaldehydehars en azo-aniline-kleurstoffen kunnen met je huid reageren als je zweet en je huid irriteren.

Door uw kleding te wassen, kunt u een deel van de overtollige kleurstof verwijderen en voorkomen dat ze met uw huid reageren.

Je weet echt niet waar de kleding is geweest

Zelfs als je het laatste stuk niet in de winkel koopt en een nieuw stuk plastic ontvangt, is de kans groot dat het nieuwe stuk net zo vies is.

Maar hoe kan dat … toch?

Kledingfabrieken kunnen soms erg onhygiënisch zijn en fabrieken hebben de neiging chemicaliën toe te voegen om te voorkomen dat schimmel op kleding groeit en om het een bepaalde textuur te geven.

Luizen kunnen in kleding leven

Hoewel we altijd de gevreesde luizen hebben gekend om het haar en het hoofd als hun habitat te vinden, zijn er andere vormen van luizen die ook kleding en beddengoed tot hun thuis maken.

De grootte van een sesamzaad, ze kunnen gemakkelijk in de naden van je kleding leven en zich voeden met je bloed, waardoor je huid geïrriteerd raakt.

Kleedkamers zijn broedplaatsen voor bacteriën

>

Iedereen die eerder in een winkel heeft gewerkt, weet hoe de kleedkamer zelden grondig wordt schoongemaakt.

Al die vormen vlekken

Loop een fast fashion-merk binnen en kijk rond de halslijn van bijna elk shirt of jurk, en je zult waarschijnlijk foundationvlekken, strepen van oogschaduw of lippenstiftvlekken vinden.

Hoewel je ze op het eerste gezicht misschien niet hebt opgemerkt, betekent dit niet dat de prullenbak betekent dat je aankoop verloren is gegaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *