Houd je haarkleur er fris uit

1. Doe eerst de wortels

Dit is vooral zo wanneer je wortels uitgroeien en het een duidelijk halo-effect veroorzaakt.

Als je donker gekleurd haar hebt:

Om grijzen te bedekken of je haar donkerder te maken, ga je gang en breng je de kleur zo dicht mogelijk bij de hoofdhuid aan, bedek je je hele hoofd en laat het het verwerken volgens de instructies op de doos.

Als je licht of felgekleurd haar hebt:

Om je donkere wortels bij te werken en je kleur op te frissen, begin je eerst de kleur ongeveer een halve centimeter van de hoofdhuid aan te brengen, laat je het een paar minuten verven en breng je de kleur aan op de rest van je haar.

2. Ongewassen haar is het beste

Breng nooit kleurstof aan op pas gewassen haar. Dit komt omdat je natuurlijke haaroliën een barrière vormen om je haar te beschermen.

3. Houd het veilig

Kies voor haarkleurmiddelen die weinig of geen ammoniak bevatten, omdat het veiliger is voor doe-het-zelfgebruik en de hoofdhuid niet irriteert, wat belangrijk is wanneer u uw wortels thuis aan het bijwerken bent.

4. Doe eerst een kleurentest

Als je alleen die tijdelijke poeders of sprays gebruikt om je wortels voor een belangrijk videogesprek bij te werken, test dan eerst de kleurintensiteit. Vooral als het in een sprayvorm is, omdat je de intensiteit en afwerking misschien niet kent.

5. Gebruik haarlak om de tijdelijke kleur te behouden

Als je tijdelijke touch-up poeders op je wortels gebruikt, zorg er dan voor dat het lang meegaat door een vasthoudende haarlak er licht over te spuiten. Dit zorgt voor een lichte barrière die voorkomt dat de poeders door wind en vochtigheid worden verpest.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *