Hoe u uw slaapkamer kunt verfraaien met milieuvriendelijke producten

Door uw liefde voor de planeet in uw slaapkamerruimte op te nemen, kunt u uw persoonlijke stijl ontdekken en benadrukken hoe belangrijk “groen zijn” voor u is. Uw slaapkamer is waarschijnlijk het grootste deel van het huis dat u uw eigen huis kunt noemen, dus het is logisch dat u uw eigen decoratiestempel op de ruimte wilt zetten.

Beddengoed

Het verschonen van uw beddengoed is een van de gemakkelijkste manieren om milieuvriendelijke items in uw slaapkamer op te nemen. Een biologische matras is een duidelijke manier om groen te worden, maar u hoeft niet alles uit de kast te halen om impact te hebben. Organische lakensets en een organische dekbed- of dekbedkleur zorgen er ook voor dat je slaapruimte vrij is van pesticiden, chemicaliën en synthetische materialen. Sommige organische items zijn gemaakt in meer neutrale tinten, maar er zijn ook veel stukken in felle kleuren en stijlen die je favoriete dingen weerspiegelen. Als je geen organisch beddengoed ziet dat je aanspreekt, kies dan voor natuurlijke materialen zoals wol of linnen.

Meubilair

Uw meubelkeuzes hebben een grote stijlimpact op uw kamer, dus dit is een gebied waar uw decoratiegevoel echt kan schitteren. Zoek voor meubels die milieuvriendelijk zijn naar natuurlijke, duurzaam geoogste stukken hout of bamboe. Als u overweegt geverfde of bevlekte items te overwegen, zorg er dan voor dat ze zijn geverfd met VOC-vrije verf. Als je kunt, werk dan samen met een ouder om door je huis te kijken om te zien wat je al hebt, dus je kunt ook overwegen om een ouder item dat misschien niet meer in gebruik is, te recyclen of opnieuw te gebruiken.

Verlichting

LED-lampen zijn veel efficiënter dan gloeilampen, dus als u uw oude gloeilampen uitschakelt, wordt een kamer meteen helderder en wordt energie bespaard. LED’s zijn razend populair, waardoor het eenvoudig is om deze verlichtingsschakelaar te maken. U kunt het met bijna elk verlichtingsarmatuur doen, zodat u de vrijheid heeft om nog steeds de lampen te kiezen waar u van houdt.

Tapijt

Een groot vloerkleed zorgt ervoor dat de kamer gezelliger aanvoelt, terwijl de warmte niet naar de rest van uw huis kan stromen. Karpetten zijn verkrijgbaar in een eindeloze selectie van kleuren en ontwerpen die passen bij elke decoratiesmaak. Kies voor een echte milieuvriendelijke look een vloerkleed gemaakt van een natuurlijk of hernieuwbaar materiaal zoals wol, sisal of hennep. Wil je een eclectisch effect creëren? Probeer verschillende tapijten in verschillende vormen en maten te combineren om een warme en kleurrijke look te krijgen.

Verf

Het veranderen van de verfkleur is een van de gemakkelijkste en meest effectieve manieren om je kamer te versieren, maar vraag je ouders om VOC-vrije verf te gebruiken om schadelijke chemicaliën te verminderen. Een andere optie is om melkverf te gebruiken, wat een natuurlijkere keuze is en niet veel van de schadelijke fungiciden en chemicaliën bevat die in traditionele verven worden aangetroffen. Je kunt deze opties gebruiken, zelfs als je een meubel schildert.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *