Hoe de kunst van het minimalisme onder de knie te krijgen

Hoe minimaal te gaan

Verminder de rommel. De eerste en meest voor de hand liggende stap om een minimale ruimte te creëren, is door minder dingen te hebben – of op zijn minst de illusie te creëren die je doet. Stroomlijn uw oppervlakken door alleen noodzakelijke stukken of dingen weer te geven waar u van houdt, en bewaar al het andere uit het zicht. Profiteer van meubels die dubbel werk doen (opbergbanken en voetenbankjes, ruime dressoirs, boekenkasten) en manden en bakken die het gemakkelijk maken om rommel op te bergen en georganiseerd te blijven.

Investeer in kwaliteitsontwerpen. Beter – niet meer – is hier de mantra. Er is minder om het oog af te leiden in minimale ruimtes, wat betekent dat elk stuk een grote rol speelt in het algehele gevoel van een kamer. Laat die stukken dus tellen door te investeren in kwaliteitsontwerpen die een mooi statement zullen maken en de tand des tijds zullen doorstaan.

Blijf bij neutraal. Helderdere tinten zijn visueel drukker. Probeer neutrale tinten om de zaken kalm en minimalistisch te houden. Als je je zorgen maakt dat je ruimte te spartaans aanvoelt, meng dan het palet door verschillende tonen van de door jou gekozen tinten op te nemen.

Speel textuur. Als je neutraal gaat met kleur, overweeg dan om je look te verfraaien met een verscheidenheid aan texturen, waardoor de ruimte minder één noot en meer gelaagd aanvoelt. Gebruik stukken met geweven details, natuurlijke slijtage, patina en ruwe of strakke afwerkingen – zorg ervoor dat u niet te veel tegelijk overdrijft.

Breng de natuur binnen. We pleiten voor bloemen en groen in elke kamerstijl, maar ze zorgen voor bijzonder gedenkwaardige momenten in ruimtes met minder, het toevoegen van weelderige tinten, unieke texturen en een verademing. Lees hier meer over hoe u planten in uw huis kunt opnemen.

Wordt warmer. Om ervoor te zorgen dat uw ruimte niet te koud aanvoelt, moet u zoveel mogelijk natuurlijk licht binnenlaten. Trek gordijnen open om de zon te laten zien, of gebruik gauzy stoffen om meer licht binnen te laten. Gebruik verf met tinten met gele ondertonen om de muren op te warmen.

Omarm witte ruimte. Maak je geen zorgen over het niet vullen van elke centimeter oppervlakte en muurruimte. Minimalisme is het bewijs dat lege ruimtes net zo indrukwekkend kunnen zijn als de ruimtes die bezet zijn – en een beetje ademruimte zorgt ervoor dat het decor dat je hebt opvalt.

Laat de architectuur spreken. Als je in een huis woont met op maat gemaakte architectonische details, is dit het moment om ze te laten stralen. Laat je ramen uitgekleed als ze een prachtige afwerking hebben. Pronk met het natuurlijke patina van houten vloerdelen. Verf de muren om te contrasteren met uitgebreide kroonlijst. Welke functies uw ruimte ook heeft, zorg ervoor dat u ze benadrukt.

Bewerk naar waar je echt van houdt. Aangezien het weinige dat je te zien hebt een impact zal hebben, zorg er dan voor dat je alleen je favoriete dingen decoreert. Het is een belangrijke regel die je moet volgen, wat je smaak ook is – en een die essentieel is om te observeren in minimalistische ruimtes.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *