Tips om je huis in te richten als een minimalist

Tips om je huis in te richten als een minimalist

Kijk eens rond in uw huis. Bekijk zorgvuldig alle meubels in elke kamer. Draai je hoofd naar de portretten die aan de muur hangen en de voorwerpen die op je tafelbladen staan. Moet alles daar zijn? Of kun je het wegdoen? Minimalisme is precies dat. En veel huizen wenden zich tot deze verfrissende manier van leven waar wonen netjes, overzichtelijk en overzichtelijk wordt.

De minimalistische decoratiestijl is een oefening in terughoudendheid, waarbij ruimte, verlichting en objecten een even belangrijke rol spelen. Deze stijl vereist dat je je meubels tot het absolute minimum beperkt, zodat je een set samengestelde objecten overhoudt die een maximale impact hebben. Deze stijl is verre van saai, maar gedurfd, functioneel en zeer gedenkwaardig.

Tip # 1 Gebruik een ingetogen kleurenpalet

Lichte kleuren zoals wit en ingetogen neutrale kleuren, nauwelijks grijzen en pastelkleuren zijn intrinsiek voor minimalistische huizen. Hoewel u helderdere kleuren kunt toevoegen, raden we u aan om u aan een of twee te houden en de dosering te beperken. De bovenstaande afbeelding maakt gebruik van beige en witte tinten om een goed verlichte kamer te creëren. Zelfs de marmeren eettafel hier versterkt de minimalistische stijl.

Tip # 2 Lege ruimtes en brandpunten

Lege ruimte wordt beschouwd als een belangrijk element in een minimalistisch decor, omdat ruimte interageert met de objecten en de look bepaalt. Visueel evenwicht is net zo belangrijk en kan alleen worden bereikt door een focuspunt te hebben. Merk op hoe de woonkamer veel lege ruimte heeft en geen ongewenste afleiding. Tegelijkertijd vindt een deel van de essentiële inrichting van de familie een plekje aan de muren.

Tip # 3 Declutter en bewerk

Een minimalistisch huis hebben betekent dat je afscheid moet nemen van rommel. En om dat te doen, moet u bewerken wat u op planken en tafels weergeeft. Blijf alleen bij essentials en bewaar de rest in kasten. Deze keuken laat zien hoe slechts een paar goed gekozen elementen de balies hebben bereikt.

Tip # 4 Gebruik accentversieringen

Het ontwerpen van een minimalistisch huis betekent niet dat je versieringen en felle kleuren moet vermijden. De regel is om eenvoudig decoratieve elementen als accenten te gebruiken en uw huis niet met veel dingen te overweldigen. Kies ook voor kunst één brandpunt in plaats van een groep kleine. In deze woonkamer worden de portretten tegen een kale muur een brandpunt en geen rommelige afleiding.

Tip # 5 Strakke lijnen en vlakke oppervlakken

Meubels en objecten in een minimalistisch huis hebben voornamelijk strakke, gedefinieerde lijnen en rondingen, evenals vlakke oppervlakken. Deze keuken heeft goed gedefinieerde kasten, lades en ramen en veel vlakke oppervlakken. De strakke lijnen die worden gegeven door het ontbreken van handgrepen op de kasten, zijn ook rustgevend voor het oog!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *