Principes van minimalistisch decoreren

1. Functionaliteit in minimalisme
Minimalisme is een beweging die in de jaren twintig is overgegaan van populaire kunst naar huisontwerp, maar wordt nog steeds beschouwd als een van de meest innovatieve stijlen. Minimalisme is bestempeld als de pionier van vooruitstrevend design, maar laat zich niet meeslepen door mooie grillen. Minimalistisch decoreren breekt een kamer in de benodigdheden – dit betekent dat elk item functioneel moet zijn.

2. Vorm in minimalistische decoratie
Overweeg de vorm van elk stuk na het bepalen van de meubels die een kamer nodig heeft. Denk aan de basisvormen: vierkanten en rechthoeken. Denk dan aan de meest voorkomende lijnen die in het ontwerp worden gebruikt: horizontaal, verticaal, diagonaal, zigzag en gebogen.

3. De stroom van minimalisme
Je wilt dat een kamer harmonieus is, geen koekjessnijder. Neem de badkamer die hierboven is afgebeeld als voorbeeld: twee muren zijn rechthoekig, terwijl de andere twee een veelhoek en een scherpe driehoek vormen. Maar door de verschillende wandvormen kan deze badkamer gemakkelijk grillig zijn – een afwijking van de collectieve geest van minimalisme, dat afdwaalt van flamboyant individualisme.

4. Hoe kleur te gebruiken in minimalistische decoratie
Het kleuren van een minimalistische ruimte met bescheiden tinten zoals wit, beige en grijs is populair, maar verder gaan dan de monotone is geen zonde tegen minimalistische decoratie. Primaire kleuren zoals geel en blauw zijn prima, zolang ze in hun puurste tinten worden gegoten. Afwijkingen zoals dijon en azuurblauw kunnen een huis er eigentijdser dan minimalistisch uit laten zien, wat een designbeweging weerspiegelt die na minimalisme kwam.

5. Minimalisme in vloeren
Hoewel gepolijst, mag een minimalistisch huis niet koud zijn. Het mag ook niet gezellig zijn – streef naar een moderne toon. Beton en hout zijn twee van de meest populaire vloeropties voor een minimalistisch ontwerp. Minimalistische architecten gaven de voorkeur aan bouwmaterialen die in de eerste helft van de 20e eeuw als modern werden beschouwd – met name industrieel staal en glas – vanwege hun eenvoudige karakter. U kunt de keu nemen en hetzelfde principe toepassen op beton en hout.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *