Tankloze boilerinstallatie

Tankloze warmwatertoestellen hebben geen tanks die liters warm water opslaan zoals een traditionele boiler. In plaats daarvan verwarmt dit apparaat indien nodig direct water, terecht terecht on-demand, demand-type en doorstroomverwarmers genoemd.

Misschien wel de twee meest voorkomende voordelen van een tankloze boiler zijn dat ze een continue bron van warm water leveren zonder het energieverspilling dat verbonden is met traditionele modellen, waardoor u uiteindelijk geld bespaart op de lange termijn. Hier volgen enkele extra voordelen:

Energiezuinig – Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie kunnen tankloze units 24% –34% energiezuiniger zijn dan die met opslagtanks in huizen die dagelijks 41 of minder liter warm water gebruiken. Door een tankloze boiler in uw huis te installeren, kunt u energiebesparingen realiseren die variëren van 27% tot 50%.

Verhoogt geldbesparing — Wanneer u een tankloze boiler gebruikt, kunt u jaarlijks $ 100 of meer besparen, afhankelijk van de hoeveelheid warm water die u gebruikt. U kunt ook profiteren van een energiekorting.

Zorgt voor een snelle toevoer van warm water: nadat het koude water in de leidingen is weggespoeld, ontvangt u een gestage stroom warm water. Met opslagtanks wordt uiteindelijk warm water opgebruikt, maar tankloze modellen vertrouwen niet op opslagcapaciteit.

Hoewel een tankloze boiler zijn voordelen heeft, heeft deze ook enkele nadelen:

Hoge aanloopkosten — Aankoopprijzen zijn hoger en omdat de installatie meer gespecialiseerd is, zijn de arbeidskosten dat ook. Dit betekent dat het jaren kan duren om kosten terug te verdienen door energiebesparing.

Speciale ontluchtingsvereisten – Sommige tankloze boilers vereisen speciale ontluchtingsvereisten en voor gasmodellen is de benodigde gasontluchtingsleiding meestal groter en duurder dan elektrische modellen. Gasleidingen moeten mogelijk ook worden omgeleid, dus bel uw gasbedrijf om u hierbij te helpen.

Jaarlijks onderhoud — Deze units moeten eenmaal per jaar worden uitgespoeld om de vorming van mineralen te verminderen.

Hoe een tankloze boiler werkt

Tankloze boilers hebben een stromingssensor die, wanneer een warmwaterkraan wordt geopend, de sensor wordt geactiveerd. Water wordt vervolgens verwarmd door gas, elektriciteit of zonne-energie en vervolgens naar de open kraan geleid. Zodra de kraan is gesloten, stopt de sensor met werken en eindigt het verwarmingsproces.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *